Med 10. in 14. aprilom 2024 smo obiskali Katowice na Poljskem kot zaključek leto in pol dolgega procesa, kjer smo sodelovali z ekipo sodelujočih raziskovalcev in trenerjev iz Islandije (Fræðslumiðstöð atvinnulífsins) in Poljske (Fundacja Europejski Instytut Outsourcingu, MDK2 Piekary Śląskie), osredotočenih na izkustveno učenje in izobraževanje odraslih. Skupaj smo delali na krepitvi orodij in metodologij izkustvenega učenja in izobraževanja odraslih v mladinskih hišah in centrih.

Kot Zavod Povod iz Slovenije smo imeli pomembno svetovalno in izobraževalno nalogo za razvoj področja v poljskih institucijah. Obenem smo se naučili tudi veliko o tem, kako praktično organizirati in mobilizirati mlade na občinski ravni. Razvitih je bilo tudi veliko novih idej in partnerstev za prihodnje skupno delo.

Zaključili smo s spletno praktično platformo o izkustvenem učenju odraslih v mladinskih centrih, ki je v angleškem in poljskem jeziku na voljo TUKAJ.

TUKAJ si lahko ogledate tudi naš vodnik za ustvarjanje učnega načrta izkustvenega učenja skozi tri korake oblikovanja, omogočanja in ocenjevanja.