Danes (29.1.2024) smo izvedli tretjo sejo Povodovega spletnega tečaja “Vključevanje načela enakosti spolov v medkulturni management” (Gender mainstreaming in intercultural management).

Ta tečaj usposabljanja smo razvili na podlagi metod deliberativnega učenja, izkustvenega učenja in pedagogike kritičnega učenja.

Zelo smo srečni in hvaležni za našo skupino za učenje spletne skupnosti in za to, kako poglobljeno analiziramo spol v celotnem ciklu upravljanja medkulturnega projekta.

Člani naše spletne skupnosti, ki se učijo, so zagovorniki in osebje organizacij civilne družbe, ki delajo ali nameravajo več delati za medkulturni dialog in enakost spolov za enakost v Jordaniji, Tuniziji, Maroku, Italiji, Nemčiji, Bosni in Hercegovini in Sloveniji.

Hvaležni smo Fundaciji Anna Lindh in njenemu programu #ALFhands-on, ki je omogočil realizacijo modela tečaja usposabljanja v kontekstu EuroMed.

To je že drugi krog izvajanja. Izvedli smo že tri seje in čakajo nas še tri seje v tem drugem krogu.

Ta tečaj participativnega usposabljanja je oblikovala in ga izvaja medkulturna trenerka in raziskovalka Samar Zughool.

Imamo tudi nekaj odličnih novic; oddali smo nov predlog za ponovitev tega spletnega tečaja usposabljanja v arabščini in bili smo predhodno izbrani, tako da lahko kmalu pričakujete odprt poziv za sodelovanje v tretjem krogu v arabskem jeziku.

Več informacij o Fundaciji Anna Lindh in več njenih odprtih razpisih za sodelovanje EuroMed najdete TUKAJ.