Včeraj, 4. decembra, smo začeli z izvajanjem participativnih intervjujev za študijo primera Samar Zughool »Umetniške prakse skupnosti iz večjezične leče za medkulturni dialog v evromeditonski regiji«.

Namen te študije primera je raziskati in dokumentirati umetniške prakse skupnosti z neanglocentričnega vidika; to participativno raziskovanje temelji na metodah kartiranja, kjer se raziskovalna vprašanja razvijajo skupaj z udeleženci. Udeleženci so organizacije civilne družbe in umetniki, ki se ukvarjajo s socialnimi temami v turškem in arabskem jeziku.

Cilj raziskave je identificirati definicije, metodologije in prakse skupnostnih umetnosti za medkulturni dialog v treh jezikih: turškem, arabskem in slovenskem. Združenje System and Generation iz Ankare, Povod, zavod za kulturo in razvoj mednarodnih odnosov v kulturi iz Slovenije ter Raziskovalno-umetniški zavod Reka Si.

To sodelovanje omogoča “ALF in Motion program za mobilnost znanja“. Več o programu ALF in Motion in kako se nanj prijaviti TUKAJ.