Zavod Povod, nacionalni koordinator Fundacije Anna Lindh v Sloveniji, se je 9. decembra 2023 pridružil nacionalnemu srečanju članov Fundacije Anna Lindh v Eskisehirju v Turčiji. Na srečanju so člani mreže razpravljali o trenutnem delovanju in viziji za prihodnost. Člani so delili svoje dobre prakse na različnih tematskih področjih glede enakosti spolov, mladinskega dela, umetnosti, medkulturnega dialoga in političnega zastopanja žensk.

Poleg predstavitev članov sta Robert Križanič, nacionalni koordinator ALF v Sloveniji in Gürkan Akçaer, nacionalni koordinator ALF v Ankari, podala informativni sestanek o aktualnih priložnostih znotraj mreže za sodelovanje EuroMed. Člani so delili konkretne predloge za prihodnje sodelovanje v okviru mreže ALF za dialog EuroMed.

Na podlagi priporočil nacionalnih članov mreže ALF v Turčiji in Sloveniji bodo nacionalni koordinatorji, Zavod Povod v Sloveniji in Inštitut za sisteme in generacije v Turčiji organizirali dvostranske spletne informativne seje in ustrezne dogodke, da bi okrepili in olajšali partnerstva med umetnostjo in kulturna društva v Sloveniji in Turčiji.