Zavod Povod je izvedel predvajanje filma in razpravo o migracijah in integraciji v Sloveniji, ki ga je predstavila Safa Saad.
Struktura dogodka:
- predvajanje filma "Road to Ljubljana" (»Pot do Ljubljane«). Razprava in predstavitev Safe Saad o migracijah, ksenofobiji in integraciji v Sloveniji,
- predstavitev kvalitativne raziskave o ključnih ovirajočih dejavnikih integracije v Sloveniji. Pretočna predstavitev kratkega filma “Safa’s guide to Slovenia (»Safin vodnik po Sloveniji«) o integraciji in medkulturnosti kot dvosmernem procesu, ki jo bo predstavila Safa Saad.

O Safi Saad:
Safa Saad, rojena leta 1996 v Bagdadu in je od leta 2013 državljanka Slovenije. Po začetku vojne v Iraku, je pri 10 letih začela svojo migracijsko pot z družino. Pri 11 letih je odkrila svoj talent za risanje in od takrat naprej z njim posreduje svoja čustva do družbenih vprašanj, in odkriva lastno identiteto v povezavi s koncepti vojne, migracije in integracije. Nadarjenost je razvijala naprej in jo zdaj s pomočjo umetnosti ilustracije uporablja za pozitivne družbene spremembe. Prostovoljno je sodelovala pri različnih organizacijah v Sloveniji, kjer je svoj čas posvetila pomoči novincem na integracijski poti s prevajanjem iz arabščine v slovenščino. Zdaj sodeluje s Povodom kot ilustratorka, prevajalka in raziskovalna asistentka. Slika za medkulturno razumevanje in vključevanje.