Fundacija Anna Lindh, Nacionalna mreža v Sloveniji, je izvedla virtualno konferenco o integraciji načela enakosti spolov in LGBTQ+ aktivizmu za izgradnjo vključujočih družb v evro-sredozemski regiji. Kakšne so potrebe? Kakšni so izzivi? Kakšne so dobre prakse in/ali priporočila?
Teme:
• Popularizacija zgodovine žensk
• Pravice in aktivizem LGBTQ+ za vključujoče družbe
• Analiza medijskega diskurza o spolni dimenziji migracij
• Dekolonizacija spola v dialogu EuroMed
Gostujoči govorniki:
Mesto žensk / Slovenija: Tea Hvala je diplomirala iz primerjalne književnosti in sociologije kulture in magistrirala iz področja spolne antropologije. Je samostojna pisateljica, urednica, prevajalka in likovna kritičarka. Od leta 2018 koordinira program umetnostne vzgoje in knjižnico Mesto žensk – Društvo za promocijo žensk v kulturi (Ljubljana, Slovenija).
LGBT + v arabščini / Mednarodna mreža / Nemčija: Mahdi Ghuloom ima izkušnje iz ekonomije in politike ter magisterij iz področja Policy Analytics. Je raziskovalka v zgodnji fazi in analitičarka , ter prostovoljka z LGBT + arabščino kot pisateljica / prevajalka in asistentka na družbenih omrežjih.
Medčloveška solidarnost / Poljska: Magdalena Klimek, ki prihaja s Poljske, je študentka medkulturnih odnosov, diplomirala na mediteranskih kulturnih študijah in magistrirala na področju komunikacijskega upravljanja. Zadnji dve leti kot prostovoljka in socialna podjetnica dela za mednarodna sodelovanja v nevladnem sektorju. Zadnjih devet let sodeluje v različnih mednarodnih štipendijah in mobilnostih, da bi našla nove perspektive za družbene spremembe. Pobudila je idejo o socialnem podjetju Medčloveška solidarnost, ki se osredotoča na izobraževanje in spodbujanje vrednot, kot so empatija, strpnost in razumevanje v poštenih družbah.
Inštitut Povod / Slovenija: Samar Zughool, medkulturna trenerka in raziskovalka, magistrica politologije. Izvajala je raziskave o vlogi gibanj za pravice žensk pri reformi javnih politik po arabski pomladi in o izvajanju Agende 2030, ki upošteva spol.

Prenos v živo si lahko ogledate tukaj.