Izvedli smo šesto sejo našega spletnega tečaja in usposabljanja “Vključevanje načela enakosti spolov v medkulturni menedžment”, ki ga je razvil in vodil naš medkulturni trener Samar Zughool.

V teh težkih časih verjamemo v naše delo in predanost enakosti spolov kot cilj in orodje medkulturnega sodelovanja za skupno, mirno sedanjost in prihodnost.

V tem tečaju usposabljanja, ki smo ga zasnovali in razvili na podlagi Andregagogike izkustvenega učenja, smo vodili proces učenja in izmenjave med strokovnjaki in člani osebja, ki delajo v organizacijah civilne družbe v naši regiji EuroMed.

Na današnji zadnji in šesti seji smo omogočili učenje in delovno izkušnjo o krepitvi integracije načela enakosti spolov v konceptualnih zapisih za medkulturno sodelovanje v naši regiji EuroMed.

“Reproduktivno zdravje za naše skupno bogastvo” je bila ena od sproženih idej za sodelovanje med feminističnimi organizacijami v Sloveniji, Egiptu in na Hrvaškem.

Hvala fundaciji Anna Lindh, ki je omogočila izvedbo tega tečaja usposabljanja.

Veselimo se ponovitve te izkušnje ter izboljšanja in širjenja naše skupnosti ustvarjalcev sprememb, ki so zavezani enakosti spolov kot orodju in cilju pri svojem delu za trajnostni razvoj in medkulturno sodelovanje v naši evromediteranski regiji.