WHAT'S HAPPENING

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore temporibus consequuntur, vim ad prima vivendum consetetur. Viderer feugiat at pro, mea aperiam

Vabljeni pred komisijsko trgovinico Od Mene K Tebi, Rimska Ploščad 20, Ptuj (nasproti trgovine Rimska peč, blizu Zdravstvenega doma Ptuj)
V soboto, 19. 9. 2020, od 10.00 do 13.00 ure
Zavod Povod iz Ptuja osvešča o pomembnosti trajnostne uporabe, zato je k sodelovanju povabil tudi to, malo drugačno trgovinico, in skupaj organiziramo prijetno druženje, ki ima moto Trajnostna Uporaba za Vse.
Na prostoru pred trgovinico boste srečali tudi nekatere druge ustvarjalce ter ponudnike lokalnih, domačih izdelkov.
Kdo bo tudi z nami?
Ustvarjalki Tanja Dornik in Tatjana Brigita Mohorko bosta skupaj z vami in vašimi otroci ustvarjali iz odpadnega materiala, kamenja, gumbov, nastali bodo novi izdelki – slike, nakit in še kaj.
Prav tako bosta iz jeansa za vas šivali majhne mošnjičke in culice.

Kaj se zgodi, ko se združita energiji plesnega učitelja Jerneja Brenholca in mojstra za vse Romana Škoda? Z njima se boste nasmejali, hkrati pa bosta poskrbela, da boste uživali ob njunih palačinkah.

Tereza Vidovič je vzgojiteljica, učiteljica, pisateljica in bo predstavila svoji knjigi, izvedla meditacijo, pravilne vdihe in postavitev živega drevesa.
Narava je njen način življenja, je zaščitnica dreves, kar je zaznati v knjigi za otroke Drevesa želijo živeti. Z njo se boste lahko pogovorili o obeh knjigah in o njuni didaktično poučni vrednosti in zgodnjem naravoslovju, obe knjigi boste imeli možnost tudi kupiti.

Spoznali boste tudi trgovinico Od Mene K Tebi, ki jo vodi Sabina Škoda, univerzitetna diplomirana socialna delavka, ki se je po 20 – tih letih javnega sektorja odločila za povsem novo pot.
To je prostor, v katerem želijo, da se dobro počutite, zato ob klepetu poskrbijo tudi za kavo, ki jo lahko srkate ob brskanju po policah. S komisijsko prodajo kvalitetnih kosov iz druge roke (oblačila, torbice, nakit, obutev in še kaj) skrbijo za ohranjanje našega planeta. Pri njih je možna tudi izposoja knjig za male in velike, vedno so pa dobrodošli tudi kužki in muce.

Želeli bi, da ima dogodek ob pomenu trajnostne uporabe tudi humanitarni značaj, zato bomo zelo veseli, da za mošnjičke in palačinke namenite priporočene prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni Humanitarni organizaciji UPornik. Organizacija ima pisarno v Mariboru in tudi na Ptuju, na naslovu Čučkova 3, v prostorih Zavoda Povod, na Ptuju jo vodi Sabina Škoda.
Pa še kdo 🙂 Spremljajte naše objave na družabnih omrežjih!

Na dogajanju bomo upoštevali varnostna in zdravstvena priporočila o preprečitvah širjenja bolezni Covid19

Categories:

Tags:

No responses yet

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja